23 Mayıs 2016 Pazartesi

Google ne kadar kazanıyor ?

Google ne kadar kazanıyor ?


Dünya genelinde gün içerisinde en çok ziyaret edilen ve sunmuş olduğu servisler tarafından en çok kullanılan site Google. Peki teknoloji devi Google’ın ne kadar kazandığı merak ediyor musunuz? İşte Google’ın kazancı.
İnternet kullanıcıları tarafından en çok ziyaret edilen ve bir şeyleri arama ihtiyacı duyulduğunda ilk akla gelen kaynak Google, bu özelliği ve akılda kalıcılığı sayesinde Google her geçen gün büyüyerek gelişiyor.
Dünyaynın en büyük şirketlerinden biri olan Google, sadece bir arama motoru olmakla yetinmiyor. Desteklemekte ve geliştirmekte olduğu sürücüsüz otomobil teknolojileri, robotik teknolojiler vb. konularda da lider durumda.
Peki, bu kadar teknolojiyi destekleyen ve geliştiren teknoloji devi ne kadar kazanıyor dersiniz? Kazanç raporları tabiî ki de dudak uçuklatacak kadar çok.
Google 3.5 Milyar Dolar Kazanıyor!
Google, 1988 senesinde hayatımıza giriş yaptı ve o günden beri desteklediği projeler doğrultusunda kazancı katladı.
Yayınlanan raporlara göre Google 3.3 milyar dolar değerine sahip ve bu durumla birlikte ABD mevcut sınır potansiyeli olan 3 milyar doları aşmış durumda.
Teknoloji devi Avrupa’da ise egemenliği kimse kaptırmıyor. Avrupa genelinde ise 6 milyar dolar civarında bir değere sahip.
Google Kazancından Dolayı Ceza Alabilir!
Android Headlines’da yayınlanan bir habere göre, mevcut potansiyel sınırının üzerinden bulunan Google, Avrupa Birliği’nin sahip olduğu değerin tam 10 kat üzerinde bulunuyor ve bundan dolayı bir ceza alabilir.
“Monumental Fine (Anıtsal Ceza)” olarak geçen cezaya göre; piyasada bulunana rekabet rakamlarının üzerinde bulunan şirketlere bu ceza uygulanabilir. Cezayla ilgili detaylar şu an için netlik kazanmamakla birlikte önümüzdeki ay kamuoyuyla paylaşılabilir.
Bu cezanın uygulanmak istenmesindeki sebeplerden birisi de kullanıcılar tarafından yapılan şikayetler. Şikayetlerin sebebi ise sitenin kötü amaçlı hizmet veren site ve kuruluşlara hizmet vermesi olarak belirtiliyor.
Geçen yıl Ağustos ayında yapılan bir şikayete göre “terör” kapsamındaki kuruluş ve kişilere iletişim anlamında yardım yapıldığı iddaa edilmişti. Google bu iddaaları yalanlamış ancak savunması yeterli görülmemişti.
Bu şikayetler doğrultusunda şirketin yapacağı ödeme henüz bilinmiyor.Ancak arama motorunda bazı süzgeçler ve sansürler uygulanması istenebilir.
Google, Google Arama Motoru, Google Chrome, Chrome, Google Ne Kadar Kazanıyor, Google Ceza Alabilir, Google Avrupa Birliği, Google Avrupa Kazancı, Google ABD Kazancı
Kaynak: http://www.deeptekno.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder